Svěřit prodej nemovitosti raději jedné, nebo více realitním kancelářím?
04. 09. 2021

Svěřit prodej nemovitosti raději jedné, nebo více realitním kancelářím?

Kvalitní prodej nemovitosti totiž zajistí spíše jedna realitní kancelář než třeba pět dohromady. Rozdílů mezi tím, zda nemovitost nabízí jedna či více realitních kanceláří, je mnoho. A drtivá většina z nich hovoří spíše ve prospěch jedné výhradní zprostředkovatelské smlouvy.

Když prodáváte sami
Jestliže se rozhodnete prodat svou nemovitost sami, musíte věnovat prodeji mnoho úsilí a času. Bez inzerce na realitních serverech to nepůjde. Inzerce není zadarmo, a tak si budete muset vytvořit vlastní marketingový plán, objednávat inzerci a platiti za ni.

Počítejte ovšem s tím, že se na inzerát neozvou jen vážní zájemci, ale také mnoho těch, kteří si přijdou nemovitost jen tak prohlédnout. Čas strávený prohlídkami může pro vás při zaměstnání a dalších povinnostech představovat neúměrné zatížení.

Navíc mimo zájemců se bude hlásit také mnoho makléřů, kteří se vás budou snažit přesvědčit, že vaši nemovitost prodají lépe než vy. Vybrat si mezi nimi, či je všechny odmítat, bude vyžadovat vaše další úsilí.

Když najdete vhodného zájemce, čekají vás mnohé úřední úkony, jako je vyhotovení kupní smlouvyzajištění vkladu do katastru nemovitostívyřešení případné úschovy kupní ceny a mnoho dalších povinností.

Pokud nejste vzděláni v oboru nákupu a prodeje nemovitostí, stejně budete muset pro některé z úkonů vyhledat odborníky. Minimálně pro zpracování kupní smlouvy. Pokud to neuděláte, může celá transakce skončit neúspěchem.

A tak ve snaze ušetřit provizi, kterou byste vyplatili realitní kanceláři, strávíte s prodejem mnohem více času, a navíc budete muset stejně zaplatit odborné práce. Všechny tyto povinnosti za vás může převzít vybraná realitní kancelář.

Důležitým faktem, který nejde opomíjet, je také stanovení správné kupní ceny. Profesionální makléř, který se v dané lokalitě pohybuje mnoho let, dokáže možná prodat nemovitost za vyšší částku, než jakou byste utržili při prodeji svépomocí.

Když oslovíte více makléřů
Vybrat si jednu realitní kancelář, která vás bude výhradně zastupovat, je ideálním řešením. Mnoho prodávajících má však pochybnosti, zda se bude jeden makléř jeho nemovitosti dostatečně věnovat. A tak osloví makléřů více. Zde ovšem neplatí rčení, že více rybářů chytí více ryb.

Nabídky realitních kanceláří se z velké části soustřeďují na několik celostátních a regionálních internetových serverů. A tak se stává, že na jednom realitním serveru zájemce najde několikrát stejnou nemovitost – a pokaždé za jinou cenu. Kupujícímu se může tento způsob prodeje jevit jako neseriózní.

Ani realitní kancelář nemusí vyvíjet dostatečnou aktivitu. Pokud totiž nemá podepsanou exkluzivní smlouvu, její obchod je nejistý. Nikdy nebude vědět, zda za svoji práci dostane zaplaceno. Vynaložené úsilí tak bude menší, než když bude vědět, že má svou odměnu po odvedení práce jistou.

Když uzavřete exkluzivní smlouvu
Jestliže svěříte prodej vybrané realitní kanceláři, máte jistotu, že se bude daný makléř prodeji vaší nemovitosti opravdu věnovat. Zajistí inzerci, udělá profesionální fotografie, videoprezentaci popřípadě 3D scan nemovitosti, obstará všechny prohlídky a zajistí kompletní právní servis.

Přidanou hodnotou dobré realitní kanceláře je totiž administrativní zázemí a tým odborníků, s jejichž pomocí bude převod nemovitosti proveden profesionálně a v patřičné kvalitě.

Vybrat si vhodnou realitní kancelář je prvním a důležitým krokem, když se rozhodnete prodat vaši nemovitost. Sepsání exkluzivní smlouvy je pak začátkem spolupráce, na jejímž konci bude úspěšný obchod.

Zdroj - realitymorava.cz

Vlastimil Dřímal
Autor: Vlastimil Dřímal

V realitách jsem od roku 2012. I mé předchozí pracovní aktivity byly spojené s úctou a profesionálním přístupem ke klientům.

Jako realitní makléř s využitím umělé inteligence je pro mě prioritou také bezpečnost a spolehlivost prodeje nemovitostí. S pomocí moderních technologií a pečlivého ověřování potenciálních kupujících, se zaručuji, že každý prodej probíhá bezpečně a s minimálním rizikem.

Díky umělé inteligenci a online nástrojům dokážu provádět důkladné kontroly kupujících, včetně ověřování jejich identity a finanční situace. Tím zajišťuji, že se naše transakce odehrávají s důvěryhodnými a seriózními zájemci. 

Práce realitního makléře mě skutečně baví a snažím se ji odvádět na špičkové úrovni.

Svým klientům vytvářím internetové stránky jejich nemovitostí s vlastní adresou.

Ukázky mé práce.: https://vlastimildrimal.cz/#stranky-nemovitosti

Točím video prohlídky, ukázku najdete zde: YouTube.

Nemovitosti lítám dronem. Drony nabízejí možnost ukázat vám svět z ptačí perspektivy a zachytit nádherné záběry z nevídaných úhlů.: Litame.eu

Využívám profesionálního fotografa, vytvářím video prohlídky nemovitostí, 3D půdorysy, pracuji na sociálních sítích... vše s jasným cílem. Prodat nemovitost za co nejvyšší cenu k plné spokojenosti.

Pro své klienty jsem přínosem. Nemovitosti dokáži prodávat aukčním způsobem.

Aukční server.:

Prodejzavíc.eu

Příklad mého prvního úspěšného aukčního prodeje z roku 2018 najdete zde.:

Prodej RD Ruda pod Pradědem

Výběd dalších úspěšných aukčních prodejů.:

Prodej apartmánu Malá Morávka

Prodej Lázeňského apartmánu

Proč vznikly tyto stránky?

Abych zde prezentoval, že když dva dělají totéž, nikdy to není totéž. Je všeobecně známo, že rozdíl mezi makléři je řekněme nemalý.

Prosím, přečtěte si mé tipy a články.: https://vlastimildrimal.cz/#clanky Věřím, že vám tyto informace pomohou v rozhodování a že si pro prodej nemovitosti zvolíte tu správnou cestu.

Za každým prodejem nemovitosti se totiž skrývá lidský příběh. A to je důvod, proč by nikdo neměl tak důležitý životní krok podceňovat. Ani prodávající, ani makléř.

Záleží mi na odvedení špičkové práce a na spokojenosti klienta. A dbám na svém dobrém jménu a pověsti. Za mě pak hovoří reference spokojených klientů.

Baví mě reality, je to o výzvách. :)

Pokud budete mít zájem využít mé služby při prodeji vaši nemovitosti.

Stačí vyplnit kontaktní formulář, nebo mi zavolejte, moje telefonní číslo je 777 613 774

Pokud Vás má práce zaujala, zvu Vás na kávu.

vlastimil_drimal-removebg-preview

Vlastimil Dřímal
Průvodce Nemovitostí 

Mobil: +420 777 613 774
www: VlastimilDrimal.cz

FB: VlastimilDřímal
Email: vlastadrimal@gmail.com

rr_2022_okres_1

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení


trzni_oceneni_022023

Chcete znát skutečnou hodnotu své nemovitosti v dnešní době?

Zdarma a nezávazně vám vypracuji tržní ocenění vašeho nemovitého majetku.

Kontaktujte mne.