Tiché procházky po Rychlebských horách. Tady budete v klidu i po pandemii.
18. 03. 2021

Tiché procházky po Rychlebských horách. Tady budete v klidu i po pandemii.

Hory zvané Rychlebské leží na pomezí české části Slezska a historického Kladska, po druhé světové válce začleněného do Polska. Hlavní hřeben se tudíž táhne po česko-polské hranici. Pokud vás spíš než turisty obležená místa zajímají kraje s neporušenou přírodou, kde moc lidí nepotkáte, zamiřte právě sem. Čekají vás hluboká údolí, nekonečné lesy a taky romantické rybníky a lomy.

Magické misky

Místní tvrdí, že jeden z nejhezčích výhledů na Rychleby je z kopců Boží hora a Smolný vrch, poblíž obce Žulová, vzdálené asi patnáct kilometrů od Jeseníku. Boží hora je tradičním poutním místem, kam ze Žulové vede křížová cesta. Na vršku stojí impozantní novogotický kostel Panny Marie Bolestné.

Venušiny misky na vrcholu Smolného vrchu u obce Velká Kraš na Jesenicku.

Venušiny misky na vrcholu Smolného vrchu u obce Velká Kraš na Jesenicku.

 

Kopec Smolný se zase pyšní přírodní památkou Venušiny misky, což jsou žulové skalní prohlubně opravdu připomínající obří mísy. Největší z nich mají kruhový půdorys o průměru jeden a půl metru a pojmou přes šedesát litrů vody. Traduje se, že misky mají magickou moc. Žena, která si do nich sedne, se prý do roka vdá a otěhotní...

Nad Račím údolím

Dalším působivým vyhlídkovým místem jsou Čertovy kazatelny u Javorníku, největšího města Rychlebských hor. Podivuhodné rulové skály shlížejí do údolí Račího potoka, jež se táhne v délce asi sedmi kilometrů pod samotnou vyhlídkou, a zvlášť Horní Čertova kazatelna skutečně připomíná vyvýšené místo v kostele.

Kdo už se ocitne u Čertových kazatelen, určitě nevynechá ani příležitost k návštěvě zříceniny gotického hradu Rychleby, který je vzdálen jen pár kilometrů. Kdysi střežil solnou stezku z polské Nisy přes Kladsko do Hradce Králové, ale už v patnáctém století byl opuštěn a časem se proměnil v efektní rozvalinu.

Vodopády u Žulové

To zámek Jánský vrch nad městem Javorníkem patří naopak k nejzachovalejším v Českém Slezsku. Starobylé sídlo vratislavských biskupů přitahuje návštěvníky vzácnou expozicí dýmek a kuřáckých potřeb, největší sbírkou svého druhu u nás, čítající na dvanáct stovek exponátů.

Jenže málo platné, přitažlivost Rychlebských hor tkví hlavně v přírodních památkách. Tu možná nejpoutavější objevíte poblíž osady Nýznerov, jen kousek od Žulové.

Nýznerovské vodopády v údolí Stříbrného potoka jsou kaňonovitá soutěska, kde vířivý vodní proud vytvořil ve skalách jámy a hrnce různých tvarů a rozměrů. Soutěska je sto metrů dlouhá a překonává čtrnáct metrů výšky. 

 
 
Autor: 
 

Zdroj: https://www.idnes.cz/cestovani/po-cesku/rychlebske-hory-javornik-cestovani-tip-na-vylet-chvilka-pro-tebe.A210219_151501_po-cesku_taj

 

Vlastimil Dřímal
Autor: Vlastimil Dřímal

V realitách jsem od roku 2012. I mé předchozí pracovní aktivity byly spojené s úctou a profesionálním přístupem ke klientům.

Jako realitní makléř s využitím umělé inteligence je pro mě prioritou také bezpečnost a spolehlivost prodeje nemovitostí. S pomocí moderních technologií a pečlivého ověřování potenciálních kupujících, se zaručuji, že každý prodej probíhá bezpečně a s minimálním rizikem.

Díky umělé inteligenci a online nástrojům dokážu provádět důkladné kontroly kupujících, včetně ověřování jejich identity a finanční situace. Tím zajišťuji, že se naše transakce odehrávají s důvěryhodnými a seriózními zájemci. 

Práce realitního makléře mě skutečně baví a snažím se ji odvádět na špičkové úrovni.

Svým klientům vytvářím internetové stránky jejich nemovitostí s vlastní adresou.

Ukázky mé práce.: https://vlastimildrimal.cz/#stranky-nemovitosti

Točím video prohlídky, ukázku najdete zde: YouTube.

Nemovitosti lítám dronem. Drony nabízejí možnost ukázat vám svět z ptačí perspektivy a zachytit nádherné záběry z nevídaných úhlů.: Litame.eu

Využívám profesionálního fotografa, vytvářím video prohlídky nemovitostí, 3D půdorysy, pracuji na sociálních sítích... vše s jasným cílem. Prodat nemovitost za co nejvyšší cenu k plné spokojenosti.

Pro své klienty jsem přínosem. Nemovitosti dokáži prodávat aukčním způsobem.

Aukční server.:

Prodejzavíc.eu

Příklad mého prvního úspěšného aukčního prodeje z roku 2018 najdete zde.:

Prodej RD Ruda pod Pradědem

Výběd dalších úspěšných aukčních prodejů.:

Prodej apartmánu Malá Morávka

Prodej Lázeňského apartmánu

Proč vznikly tyto stránky?

Abych zde prezentoval, že když dva dělají totéž, nikdy to není totéž. Je všeobecně známo, že rozdíl mezi makléři je řekněme nemalý.

Prosím, přečtěte si mé tipy a články.: https://vlastimildrimal.cz/#clanky Věřím, že vám tyto informace pomohou v rozhodování a že si pro prodej nemovitosti zvolíte tu správnou cestu.

Za každým prodejem nemovitosti se totiž skrývá lidský příběh. A to je důvod, proč by nikdo neměl tak důležitý životní krok podceňovat. Ani prodávající, ani makléř.

Záleží mi na odvedení špičkové práce a na spokojenosti klienta. A dbám na svém dobrém jménu a pověsti. Za mě pak hovoří reference spokojených klientů.

Baví mě reality, je to o výzvách. :)

Pokud budete mít zájem využít mé služby při prodeji vaši nemovitosti.

Stačí vyplnit kontaktní formulář, nebo mi zavolejte, moje telefonní číslo je 777 613 774

Pokud Vás má práce zaujala, zvu Vás na kávu.

vlastimil_drimal-removebg-preview

Vlastimil Dřímal
Průvodce Nemovitostí 

Mobil: +420 777 613 774
www: VlastimilDrimal.cz

FB: VlastimilDřímal
Email: vlastadrimal@gmail.com

rr_2022_okres_1

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení


trzni_oceneni_022023

Chcete znát skutečnou hodnotu své nemovitosti v dnešní době?

Zdarma a nezávazně vám vypracuji tržní ocenění vašeho nemovitého majetku.

Kontaktujte mne.