Novostavby za vysoké ceny v Praze nemají kupce
23. 04. 2020

Novostavby za vysoké ceny v Praze nemají kupce

Prodejci bytů se současné situace snaží využít do budoucna tím, že přesouvají větší část agendy na internet. „Očekáváme, že na trhu bude po odeznění krize kladen větší důraz na digitalizaci a online služby vysvětluje mluvčí developerské společnosti Finep David Jirušek. Podobně se na novou situaci adaptoval i developer Sekyra Group, který například zavedl videokonference s klienty nebo distanční podpisy smluv. 

Jedním z důvodů je i stále poměrně nízká nabídka volných bytů v Praze. „V současné době není předpoklad k tomu, aby se na trhu náhle objevilo velké množství nemovitostí, které by ceny srazilo. Jedině kdyby své nemovitosti začali panicky prodávat investoři, kteří je krátkodobě pronajímají turistům,“. Podle analytiků se zatím koronavirus na cenách bytů neprojevil a na přesné zhodnocení dopadů je ještě brzy. Dá se předpokládat, že ceny bytů v nejbližší době minimálně zamrznou na stávající úrovni. Možný je i mírný pokles. „Další vývoj velmi záleží na zvládnutí pandemie a délce ochranných opatření. Zásadní propad cen ale neočekáváme,“ píše se ve studii poradenské společnosti Deloitte, která se zabývá vlivem koronaviru na pražský realitní trh.

 

Máme více než měsíc po vyhlášení nouzového stavu, některá opatření se brzy začnou uvolňovat. Dají se už pozorovat nějaké trendy na realitním trhu, které způsobil koronavirus?
Stejně jako ve všech odvětvích, i v realitách je nyní velký tlak na digitalizaci a přesun na internet. Já doufám, že to bude ve prospěch zákazníků. Vznikají nové online nástroje, dělají se virtuální prohlídky. Všichni víme, jak je trh s nemovitostmi nepřehledný, a teď, když není možné se setkávat a získávat informace fyzicky, budou lidé stále více využívat online nástroje. 

Co to znamená?
Rozdíl mezi nabídkovou cenou, což je cena, za kterou se byty nabízejí na realitních serverech, a reálnou prodejní cenou se výrazně zvětšoval. Nyní je asi patnáct procent. To znamená, že když se byt začne nabízet za pět milionů, skutečně se prodá o tři čtvrtě milionu levněji. Myslíme si, že to očekávání prodejců je vysoké a rozdíl po koronavirové krizi bude ještě větší. 

Týká se to i developerů?
Ti byty většinou prodají za tolik, za kolik je nabízejí. Rozdíl se týká lidí, kteří prodávají byty na realitních portálech. Jelikož se většina analýz dělá na základě nabídkových cen, jeví se pak ceny vyšší, než jsou ve skutečnosti, což vyvolává velké očekávání prodejců. Reálný pokles cen po koronaviru nebude tak výrazný, ale vzhledem k tomu, jak mají lidé očekávání nastavené vysoko, to pro ně bude výraznější. 

Národní Realitní Holding.

Vlastimil Dřímal
Autor: Vlastimil Dřímal

V realitách jsem od roku 2012. I mé předchozí pracovní aktivity byly spojené s úctou a profesionálním přístupem ke klientům.

Jako realitní makléř s využitím umělé inteligence je pro mě prioritou také bezpečnost a spolehlivost prodeje nemovitostí. S pomocí moderních technologií a pečlivého ověřování potenciálních kupujících, se zaručuji, že každý prodej probíhá bezpečně a s minimálním rizikem.

Díky umělé inteligenci a online nástrojům dokážu provádět důkladné kontroly kupujících, včetně ověřování jejich identity a finanční situace. Tím zajišťuji, že se naše transakce odehrávají s důvěryhodnými a seriózními zájemci. 

Práce realitního makléře mě skutečně baví a snažím se ji odvádět na špičkové úrovni.

Svým klientům vytvářím internetové stránky jejich nemovitostí s vlastní adresou.

Ukázky mé práce.: https://vlastimildrimal.cz/#stranky-nemovitosti

Točím video prohlídky, ukázku najdete zde: YouTube.

Nemovitosti lítám dronem. Drony nabízejí možnost ukázat vám svět z ptačí perspektivy a zachytit nádherné záběry z nevídaných úhlů.: Litame.eu

Využívám profesionálního fotografa, vytvářím video prohlídky nemovitostí, 3D půdorysy, pracuji na sociálních sítích... vše s jasným cílem. Prodat nemovitost za co nejvyšší cenu k plné spokojenosti.

Pro své klienty jsem přínosem. Nemovitosti dokáži prodávat aukčním způsobem.

Aukční server.:

Prodejzavíc.eu

Příklad mého prvního úspěšného aukčního prodeje z roku 2018 najdete zde.:

Prodej RD Ruda pod Pradědem

Výběd dalších úspěšných aukčních prodejů.:

Prodej apartmánu Malá Morávka

Prodej Lázeňského apartmánu

Proč vznikly tyto stránky?

Abych zde prezentoval, že když dva dělají totéž, nikdy to není totéž. Je všeobecně známo, že rozdíl mezi makléři je řekněme nemalý.

Prosím, přečtěte si mé tipy a články.: https://vlastimildrimal.cz/#clanky Věřím, že vám tyto informace pomohou v rozhodování a že si pro prodej nemovitosti zvolíte tu správnou cestu.

Za každým prodejem nemovitosti se totiž skrývá lidský příběh. A to je důvod, proč by nikdo neměl tak důležitý životní krok podceňovat. Ani prodávající, ani makléř.

Záleží mi na odvedení špičkové práce a na spokojenosti klienta. A dbám na svém dobrém jménu a pověsti. Za mě pak hovoří reference spokojených klientů.

Baví mě reality, je to o výzvách. :)

Pokud budete mít zájem využít mé služby při prodeji vaši nemovitosti.

Stačí vyplnit kontaktní formulář, nebo mi zavolejte, moje telefonní číslo je 777 613 774

Pokud Vás má práce zaujala, zvu Vás na kávu.

vlastimil_drimal-removebg-preview

Vlastimil Dřímal
Průvodce Nemovitostí 

Mobil: +420 777 613 774
www: VlastimilDrimal.cz

FB: VlastimilDřímal
Email: vlastadrimal@gmail.com

rr_2022_okres_1

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení


trzni_oceneni_022023

Chcete znát skutečnou hodnotu své nemovitosti v dnešní době?

Zdarma a nezávazně vám vypracuji tržní ocenění vašeho nemovitého majetku.

Kontaktujte mne.